TRT 2’de yayınlanan ‘Sarayın Lezzetleri’ isimli programın 13 Aralık Pazar günü yayınlanacak bölümünde, Akşehir’de yapılan çekimler yayınlanacak.

Ünlü Gastronom Şef Yunus Emre Akkor'un hazırlayıp sunduğu yemek programının çekimleri, Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile geçtiğimiz haftalarda Akşehir’in çeşitli tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleştirilmişti.

Akşehir’de; Herse, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Tandır Kebabı, Akşehir Tahin Helvası’nın nasıl yapıldığı ile ilgili olarak çekimler yapan ekip, Osmanlı mutfağından da sunumlar yapmıştı. Çekim ekibi Akşehir’e özgü lezzetlerin nasıl yapıldığına dair en ince ayrıntısına kadar çekim yaparken, özellikle Hersenin bir gece önceden fırına verilişi ve sabah saatlerinde alınmasına kadar olan bölümleri de detaylı olarak çekmişti.

Şef Yunus Emre Akkor; Gülmece Parkı’nda bulunan dev kazanın önünde de Akşehirli hemşehrimiz Güner Aslım’la birlikte saç arası tatlısını yaparak çekimlerini gerçekleştirmişti.

Akşehir’de yapılan çekimler, 13 Aralık Pazar günü saat 20.00’de TRT 2’de yayınlanacak olan ‘Sarayın Lezzetleri’ isimli programda ekranlara gelecek.

001 2020 12 12 BLD 6527 12 11 20002 2020 12 12 BLD 6530 12 11 20003 2020 12 12 BLD 6533 12 11 20