TRT 2’de yayınlanan ‘Sarayın Lezzetleri’ isimli program ekibi Akşehir’de çekimler yaptı.

Ünlü Gastronom Şef Yunus Emre Akkor'un hazırlayıp sunduğu yemek programının çekimleri, Akşehir Belediyesi’nin katkıları ile Akşehir’in çeşitli tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleştirildi.

Akşehir’de; Herse, Akşehir Peynir Baklavası, Akşehir Tandır Kebabı, Akşehir Tahin Helvası’nın nasıl yapıldığı ile ilgili olarak çekimler yapan ekip, Osmanlı mutfağından da sunumlar yaptı. Çekim ekibi Akşehir’e özgü lezzetlerin nasıl yapıldığına dair en ince ayrıntısına kadar çekim yaparken, özellikle Hersenin bir gece önceden fırına verilişi ve sabah saatlerinde alınmasına kadar olan bölümleri de detaylı olarak çekti.

Şef Yunus Emre Akkor; Gülmece Parkı’nda bulunan dev kazanın önünde de Akşehirli hemşehrimiz Güner Aslım’la birlikte saç arası tatlısını yaparak çekimlerini gerçekleştirdi.

Program içeriğinde yörelerin el sanatlarına da yer verilirken bu kapsamda Akşehir’de gerçekleştirilen çekimlerde, Kırk Yama Sanatıyla ilgilenen hemşehrimiz Zülfiye Kaçar ile de bu sanat hakkında röportaj yapılıp, eserlerinin çekimleri gerçekleştirildi.

Konya iline iki bölüm ayıran program ekibinin yaptığı çekimlerin önümüzdeki günlerde TRT 2’de yayınlanacağı öğrenildi.

001 2020 11 12 BLD 6521 12 11 20002 2020 11 12 BLD 6527 12 11 20003 2020 11 12 BLD 6530 12 11 20004 2020 11 12 BLD 6533 12 11 20005 2020 11 12 BLD 6538 12 11 20006 2020 11 12 BLD 6540 12 11 20007 2020 11 12 BLD 6543 12 11 20008 2020 11 12 BLD 6548 12 11 20009 2020 11 12 BLD 6550 12 11 20010 2020 11 12 BLD 6551 12 11 20