Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap Fuarı kapsamında Akşehir’e gelen Yazar ve TV Programcısı Bekir Develi Akşehirli hayranlarıyla buluştu.

Kitap fuarı standında kitaplarını imzalayan Develi’ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken imza standı önünde uzun kuyruklar oluştu. İmza etkinliğinin ardından Akşehir Kültür Merkezi’ndeki söyleşi programında Akşehirlilerle buluşan Bekir Develi, teknolojinin hayatımıza etkileri, aile yapısı, çocuk yetiştirme ve sosyal medyanın etkilerini kapsayan stand up tarzı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gençlerin ve çocukların kendi milli kahramanlarımızı tanımadığını birçok yabancı yıldız ve kahramana özendiğini söyleyen Develi “Çocuklarımız Ömer Halis demir, Fethi Sekin, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi değerlerimizi bilmeden boşluk içerisinde büyüyor” dedi.

Türkiye’de birçok önemli ve değerli insanın gençlere, çocuklara, insanlara ulaşmadan hayatını kaybettiğini, yitip gittiğini anlatan Develi, sosyal medya sayesinde bazı değerli insanların gençlere çocuklara ulaşabildiğini, aşırıya kaçmamak kaydıyla sosyal medyanın yararlı olduğunu da ifade etti.

Konuşmasında başından geçen olayları da anlatan Develi, anlattıkları ile katılımcıları kimi zaman güldürürken kimi zamanda hüzünlendirdi.

Program sonunda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Yazar ve TV Programcısı Bekir Develi’yi Akşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek söyleşide anlatılanlar ile adeta fabrika ayarlarına döndüklerini ve silkelendiklerini ifade edip Develi’ye bir plaket takdim etti.

Söyleşi sonrasında Tuzlukçu İlçe Kaymakamı İsa Bertan, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile birlikte Nasreddin Hoca Evi’ni ziyaret eden Bekir Develi, instagram hesabından canlı yayın yaparak takipçilerine Nasreddin Hoca Evi’ni de gösterdi. Develi; Başkan Akkaya’ya böylesine güzel bir eseri Akşehir’e ve Türk halkına kazandırdığı için teşekkür etti.