Türk yıldızlarının Akşehir’de yapacağı gösteri ile ilgili Akşehir Kaymakamlığında, bilgilendirme ve alınması gereken tedbirlerle ilgili toplantı yapıldı. Türk yıldızları tarafından yapılacak olan Akrobasi uçuşları için tarih 6 Mayıs Pazar günü olarak belirlendi.

Toplantıya; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Osman Bağcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Türk yıldızlarının dünyada söz sahibi olduğunu söyleyen Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk yaptığı konuşmasını şu sözleriyle sürdürdü” Burada yapılması bizleri mutlu etti ilçe yöneticilerimiz olarak gösteri günü eksiksiz bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da “ Bizde Akşehir Belediyesi olarak etkinlikler kapsamında gerekli her türlü çalışmalar ilgili teknik arkadaşlarımızca yönetilecektir. Akşehir Belediyesi olarak “Türk Yıldızlarının şehrimizde gösteri yapması talebimizin olumlu karşılanması bizi mutlu etmiştir dedi.

Türk yıldızlarının tanıtımı ve faaliyetleri içeren bir slayt gösterisi izletildi. Ayrıca yaşanabilinecek kazalarla ilgilide bir sunum gerçekleştirildi. 6 Mayıs 2018 Pazar günü yapılması ve Türk Silahlı Kuvvetleri Akrobasi timi Türk Yıldızları uçuşlarını izlemek için Akşehir Otogarı civarı olarak belirlendi. Akşehir Belediyesince vatandaşların daha rahat izleyebilmesi adına Tisan Bölgesinden Akşehir Otogarının giriş yolu tarafına bir platform kurulması ile etkinliğin Saat 13:30’da başlatılacağı ve uçuş saatine kadar Akşehir Belediyesinin çeşitli etkinliğiyle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatılacağı hedeflendi.

Türk Yıldızları tarafından protokole bir tablo hediye takdimi yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.

001 2018 04 06002 2018 04 06003 2018 04 06004 2018 04 06005 2018 04 06

s2smodern