AK Parti Konya Milletvekili ve 28.Dönem Milletvekili Adayı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Akşehir’e gelerek esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Büyükşehir’in Akşehir’e Kazandırdığı Kapalı Pazar Yeri’nin Açılışı ’ da yoğun katılımla gerçekleşti.
Akşehir Kapalı Pazar Yeri’nin açılış programında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya” Akşehir’imize yakışan ve örnek bir proje olan Kapalı Pazar yerini hizmete sunmanın mutluğu içindeyiz. Hayata geçirdiğimiz her proje ile halkımızın ihtiyaçlarını önemsiyor aynı zamanda modern ve örnek bir Akşehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Arsası, belediyemiz tarafından tahsis edilen ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan toplamda; 6 bin 350 metrekare alanda hizmet veren, Kapalı Pazar alanı inşaatı, bugünkü değeriyle 21 milyon TL’ye mal edilerek halkımızın hizmetine açılmıştır. Kapalı Pazar yerimiz; çelik konstrüksiyondan olup modern mimariye uygun olarak tasarlanmıştır. Bu hizmetin Akşehirlilere ve Pazarcı esnafımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Yine Kapalı Pazar yeri çevresine 6 bin 500 metrekare sıcak asfalt Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz ‘in işbirliğiyle yapılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. İlçe merkezimizde 2022 yılında 14 cadde ve sokakta, Akşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak ortaklaşa 19 milyon 289 bin TL bedelle sıcak asfalt çalışması yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine Büyükşehir Belediyemiz katkılarıyla geçtiğimiz yıllarda daha modern ve fonksiyonel bir otogar Akşehir’imize kazandırılmıştır. İlçemizde 9 km uzunluğunda su isale hatlarının inşaatı, 97 km uzunluğundaki su şebekesinin rehabilitasyonu ve 3 su rezervuarının inşaatıyla toplam 44 su kontrol yapısının çalışmaları KOSKİ tarafından 4,5 milyon dolar bedel ile ihale edilmiştir. Halen ilgili müteahhit tarafından projede kullanılacak boruların siparişi verilmiş, fabrikada boruların test ve kabul çalışmaları 10 gün içinde tamamlandıktan sonra inşaat çalışmaları başlayacaktır. Yine toplam 23 bin metrekare alan üzerine; 22.500.000 TL bedelle yapılan bugünlerde teslim alacağımız geçici hayvan barınağımızın maliyetinin %30’luk kısmı Büyükşehir Belediyemizce karşılanmıştır. Ayrıca, Anıt Meydanı cephe iyileştirme projemizde 8 Milyon bedelle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz destekleriyle ihale edilmiştir, bugünlerde çalışmaları başlayacaktır. Akşehir'imizdeki bu tesisler ve yatırımlarda herkesin ayrı bir emeği ve katkıları var. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra da inşallah aynı birlik ve beraberlik içerisinde bu yatırımlarımızı devam ettireceğiz.
Uğur Başkanım, gerçekten Akşehir’e olan sevgisi, muhabbeti ve desteğiyle, maddi ve manevi her zaman yanımızda oluyor. Allah ondan razı olsun, işi gücü rast gelsin. Yine Hatay’da ki gayretli ve destansı çalışmaları için kendilerini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Akşehir Belediyesi olarak bizlerde; araçlarımız, elemanlarımız, aşevimiz ile depremin ilk gününden beri yaraları sarmaya devam ediyoruz. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamız hep devam etsin. Zira dayanışma bizim bereketimiz… Akşehir Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin iş birliğiyle yapılan bu yatırımlar da dayanışmanın somut bir örneği olmuştur.
Akşehir’imize yapılan hizmet ve yatırımlar için, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve diğer bakanlarımıza, Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, yine başta hemşerimiz Milletvekilimiz Orhan Erdem olmak üzere tüm milletvekillerimize ve il başkanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Bildiğiniz gibi 14 Mayıs’ta, Türkiye sandığa gidecek. Yeni bir seçimin arifesinde milletimizin, tüm şer odakları karşında duracağına, geleceğimiz ve Türkiye için en doğru kararı vereceğine şüphemiz yoktur. Ülkemiz 'Türkiye Yüzyıl’ında üreterek gelişmeye, ihracat yaparak büyümeye istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Tekrar kapalı pazarımızın esnafımıza ve halkımıza hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, Tüm misafirlerimize ve kıymetli hemşerilerime selam, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum “ dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ da Akşehir’e yapılan yatırımları anlattı. Başkan Altay yaptığı konuşmada “Göreve geldikleri günden itibaren “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla 42 bin kilometrekarelik alanın tamamına en iyi şekilde hizmet götürebilmek için gece gündüz demeden gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Altay sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece merkezde değil; tüm ilçelerimizde kalkınmayı sağlamak ve hemşerilerimize müreffeh bir yaşam sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda da Akşehir’imize çok önemli çalışmalar yaptık. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 2022 fiyatlarıyla 600 milyon liralık yatırımı Akşehir’imize kazandırmış olduk. Hayırlı olsun. “Bu güzel eser, güncel fiyatlarla 21 milyon liralık bir maliyetle Akşehir’imize kazandırılmış oldu. Akşehir Kapalı Pazar Yerimizin tüm hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu işleri yaparken en büyük destekçimiz, kıymetli Milletvekilimiz Orhan Erdem Bey. Hem devlet adamlığıyla hem nezaketiyle hem abiliğiyle hepimize bu işlerde mihmandarlık ediyor. Ben kendisine yeni dönemin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz, İlçe Başkanımızla hem Akşehir’de hem bölgemizdeki hizmetleri birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Birlikte yol yürümeye devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.
Ülkenin yarınları için son derece kritik bir sürece girildiğini belirten Başkan Altay, “Artık Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir şahlanışa imza atmak istiyoruz. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyıl’ına hazırlanan ülkemize en önemli desteği yine Akşehir verecek, yine Konya verecek. Biz Akşehir’e inanıyoruz, Akşehir’i seviyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Unutmayalım ki bu seçimler, sadece milletimizin ve ülkemizin değil; gönül coğrafyamızda bizler için dua eden tüm dünya mazlumlarının da kaderini belirlemiş olacak. Rabbim, çıkmış olduğumuz bu kutlu davada bizleri muvaffak eylesin, muzaffer eylesin inşallah” cümlelerini kullandı.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de şunları söyledi: “Hayal bile edemeyeceğimiz büyük eserler AK Parti döneminde Cumhurbaşkanımız sayesinde, onun liderliğinde ulaştı. Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde, Konya’mızda da büyük yatırımlar aldık. Akşehirliler bu imkanlardan elimizden geldiği kadar yararlandı. Gıda Organize Sanayi Bölgemizin izinleri çıktı. Hastanemizi yeni yapmıştık, yetmiyor. Şimdi 150 yatak ilavesi ihalesi yapıldı. Yine, Akşehir Adliyesi’ni Akşehir’e yakışır bir şekilde yakın noktadaki yerine onun da ihalesi yapılmak üzere. Önümüzde yine yapacaklarımız var. İçinizden bir kardeşiniz olarak emrinizde, hizmetinizdeyiz. Ve en iyisine layık olduğunuzu biliyorum. Bugün burada bu kapalı pazar yerinin açılışını yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanıma, Akşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı bizim kardeşimiz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Allah’a bin şükür Konya’yı çok güzel temsil ediyor.”
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tığlıoğlu ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu’nun da katıldığı açılış programında yapılan duayla Akşehir Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından Başkan Altay ve protokol tezgâhları gezerek pazarcı esnafına hayırlı işler temennisinde bulundu.
Daha sonra AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe merkezinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Devamında Akşehir Belediyesi tarafından açılan Dönemeç Kitap Kafe’yi ziyaret eden Erdem ve Başkan Altay, Akşehir Kadın Kooperatifi tarafından 2022 yılında kurulan Meyve Kurutma Tesisinde incelemelerde bulunarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı ziyaret etti.
Deprem bölgelerinden gelerek ilçede misafir edilen afetzedelere yönelik düzenlenen iftar programına da katılan Başkan Altay, İftar yemeği öncesinde Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile birlikte masaları tek tek ziyaret etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, çocuklarla sohbet edip, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek hayırlı iftarlar diledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Hıdırlık Sosyal Tesislerinde yaptığı konuşmada “Zor günlerden geçtik ama milletimizin birlik ve beraberlik ruhu, misafirperverliği her şeyin önüne geçti. Özellikle deprem bölgesinden gelen kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diyorum. Akşehirli tüm hemşerilerimize gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Devletimiz büyük ve güçlüdür. Yaraları sarmak için kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Biz de Hatay’da çok uzun süre görev yaptık ve Antakya’da deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için tüm Konya’nın birikimlerini Hatay’da gerçekleştirdik. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız kalıcı konutların temel atma törenlerinden birini gerçekleştiriyor. Hedefimiz, bir an önce kalıcı konutlara geçmenizle ilgili sürecin tamamlanması. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hemşerimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden sizlerin sorunlarının çözümü için çaba sarf ediyoruz. Rabbim her türlü afetten bizleri korusun” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, “Yüzyılın felaketi diyoruz ya aslında milenyumun, bin yılın felaketi diyebiliriz. Gaziantep’te bin yıllık kalelerin yıkıldığı bir büyük deprem yaşadınız. Bizler de onu içimizde yaşadık, yaşıyoruz. İnşallah birlikte başaracağız. Güçlü bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız hemen tedbirleri aldı, gerekli talimatları verdi. Sizleri en huzurlu şekilde evlerinize, mekanlarınıza yerleştirmek hepimizin görevi. Bizlere ne düşerse emrinizde olacağız” açıklamasında bulundu.
Hıdırlık Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen iftar programına Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız ve Mevlüt Yiğit, Akşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile Daire Müdürleri katıldı.
Yemek sonrasında Akşehir Belediyesi tarafından çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ikramı yapıldı.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay İplikçi Camiinde Akşehir Belediyesi’nin Geleneksel Teravih Buluşmaları Kapsamında ki, Közde çay ikramı etkinliğine katıldı.
Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya teravih namazı sonrasında Közde çay eşliğinde vatandaşlarla hasbihal ederek buluşma son buldu.