Millî Eğitim Bakanlığı koordinesinde, (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı, TİKA ve ACROME iş birliğinde 13-16 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen MEB Robot yarışmasında Türkiye 3.sü olan Şehit Özden Çınar MTAL idareci ve öğretmenleri Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya’yı ziyaret etti.

"Göbeklitepe" teması ve "Ahi Can tarihin sıfır noktasında" sloganıyla  GAP Arena Spor Salonu'nda 4 gün süren yarışmalara, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 5 bin 425 öğrenci ve öğretmen, 2 bin 453 robot projesi katıldı.

Şanlıurfa’da yapılan , Türkiye ve yabancı ülkelerden toplam 135 Robotun yarıştığı “İleri Seviye Çizgi İzleyen” kategorisinde, Gökhan Aldemir ve Erdem ÖZYÜCEL’in Danışmanlığında Elif Büyük, Sude Naz Şişman ve Aynur Başeğmez adlı öğrencilerden oluşan Akşehir Şehit Özden Çınar MTAL Robot Takımı ilk defa  katıldıkları  MEB Robot yarışmasında Türkiye 3.sü oldu.

Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya”Gençlerimizi tebrik ediyorum. başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah Akşehir’imizi, Nasreddin Hocanın torunlarını bugün olduğu gibi bundan sonrada en güzel şekilde temsil etmeye devam edeceksiniz .Bu büyük başarıda büyük bir özveriyle çocuklarımızı hazırlayan değerli öğretmenlerimize, okul idarecilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

001 2022 7 19 BLD 7767002 2022 7 19 BLD 7765003 2022 7 19 BLD 7766