Akşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete giren Dudu Kadın Çarşısı bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla açılacak.

Akşehir Belediyesi tarafından eski hal binasının yerine yapılan ve Akşehir’in kalbinin atacağı modern çarşı, Akşehir Belediyesi’nin prestij hizmeti olarak Akşehir’in tarihi mimarisine uygun motifler taşıyor. 5 Bloktan oluşan çarşının saat 14.30’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açılışı gerçekleştirilecek.

Açılış öncesi Bakan Kurum, Rüştü Bey Hanı’ndaki restorasyon çalışmalarını inceleyip esnaf ziyareti yapacak. Açılış sonrasında Akşehir Belediyesi hizmet binasında Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’dan şehirdeki çalışmalar hakkında bilgiler alacak olan Bakan Kurum, Akşehir Kirazı bahçesindeki gezisinin ardından Akşehir’den ayrılacak.

bakan