Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ve Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş’ın tayinlerinin çıkmasıyla, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Hıdırlık Sofrasında bir veda yemeği düzenledi.

Veda yemeğine; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediye Başkanı Dr.Salih Akkaya, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Adli Yargı Komisyon Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gök, Akşehir Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Bazı kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve oda başkanları da katıldı.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrasında verilen veda yemeğinde bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya” İlçemizde bir süre hizmet eden Başsavcımızın ve Müftümüzün tayinlerinin çıkması vesilesiyle bir veda yemeği düzenledik. Bu vesileyle öncelikle Başsavcımıza, Akşehir’imize ve halkımız adına hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Buradan ayrılmalarına üzülüyoruz. Başsavcımız Hazım Aslancı Kırklareli İl Başsavcısı oldu kendisine görevlerinde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin. Müftümüzün de yeni görev yeri İzmir Seferihisar ilçesidir. Güzel bir yerdir. Başsavcımız gibi müftümüze de İl Müftülüğü nasip olur.  Müftümüzün şehrimize yaptığı güzel çalışmalarından ötürü Akşehir halkı adına teşekkür ediyor hizmetlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz’da “Bugün bir çifte ayrılığın hüznünü yaşıyoruz. Hem Cumhuriyet Başsavcımız hem de Müftümüz aramızdan ayrılmaktadır. Biz iki yıldır Başsavcımla koordineli adli ve mülki teşkilat arasında çok iyi diyaloglar kurarak hizmetlerimizi yapmaya çalıştık. Müftü hocamla daha sıkı bir istişareyle uyum içerisinde çalıştık. Bugün Akşehir’de, Yarın Başsavcımız Kırklareli’ de, Müftü hocamız içinde İzmir Seferihisar’da olacak. Biz kendileriyle beraber olmaktan ve tanımaktan çok memnun olduk. Şehrimizde yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyor yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum “dedi.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı’ da” Öncelikle veda yemeğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yemeğin düzenlenmesinde emeği geçen Akşehir Belediye Başkanım Dr. Salih Akkaya’ya teşekkür ediyorum. Akşehir bizim memleketimizdir. Bir Beyşehirli olarak, burada görev yapmaktan büyük bir keyif aldım. Lâyıkıyla hizmeti yapma noktasında inşallah gayreti gösterdiğime inanıyorum. İnşallah başarılı olmuşuzdur. Akşehir halkına ve yargı anlamında güzel bir hizmet sunmuşuzdur. Bu kapsamda birlikte çalıştığımız Kaymakamıma, koordinasyonundan, senkronizasyonundan, iletişiminden dolayı teşekkür ediyorum. Akşehir Belediye Başkanımız adliye konularında herhangi bir talebimiz olduğunda hiç çekinmeden evladının da yargı mensubu olması sebebiyle bize duyduğu yakın ilişkilerinden dolayı her zaman destek oldu. Müftü hocam Ahmet Kardaş’ la güzel ve nezaketen ilişkilerimiz oldu. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Bir sene boyunca Adli Yargı Komisyon Başkanım Hasan Hüseyin Uysal’a birlikte saygı çerçevesinde güzel ilişkilerle hizmetimizi yapma gayretinde oldum. Kendisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş ise” Bu nazik daveti için öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başsavcımız gibi bende aynı duyguları tekrar etmek istiyorum. Çok güzel ve uyum içerisinde daireler arasında çalıştık. Kaymakamımız, Belediyemiz ile yaptığımız faaliyetlerde hep yanımızda gördük kendilerine teşekkür ediyoruz. Memlekette hoş seda bırakmaya çalıştık. Dolu dolu bir altı sene geçirdik. Bizden sonraki gelecek arkadaşımız hizmetler noktasında çıtayı daha bir üst noktaya getirecektir. Başta Kaymakamımız olmak üzere destekleri devam edecektir. Dualarımız sizinle, hakkınızı helal edin! Ben de sizlere hakkımı helal ediyorum. Yolunuz düştüğünde Seferihisar’da ağırlamaktan şeref duyacağımı belirtmek istiyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor Allah’a ısmarladık diyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya vedalaşma anısına Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı ve Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş’a tablo hediye etti.

Hediyeleşmenin ardından günün anısına, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle vedalaşma sona erdi.

001 2021 6 16 BLD 2220002 2021 6 16 BLD 2224003 2021 6 16 BLD 2227004 2021 6 16 BLD 2229005 2021 6 16 BLD 2231006 2021 6 16 BLD 2232007 2021 6 16 BLD 2233008 2021 6 16 BLD 2218