Akşehir Belediyesi; kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında eskimeyen kadim kültürümüzün günümüzdeki örneklerinden biri olan Meddahı; Orta Oyunu gösterisi ile Akşehirli izleyicilerle buluşturacak.

12 Ocak Çarşamba saat: 20.00’de Akşehir Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak olan Meddah Yusuf Duru, Orta Oyunu gösterisi sergileyecek.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Geleneksel Türk Halk tiyatrolarımızdan biri olan orta oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Meddah Yusuf Duru’yu Akşehirli hemşehrilerimizle buluşturacağız. Gülmecenin Başkenti, Dünyanın Ortası Akşehir’imizde bu güzel etkinlikle Meddah ve Orta Oyunu kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

meddah