Haber almak, haberdar olmak en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran “Gazetecilik” mesleği de ulvi bir meslektir.

Basın; vatandaşımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini; ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir. İlkeli ve objektif haber yapmak adına hedef olmayı da göze alan gazetecilerimiz, sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü zorluğa göğüs germektedir.

Akşehir’imiz yerelden ulusala çok sayıda önemli yatırıma ve organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır. Bu yapılan yatırım ve organizasyonların tanıtılmasında ve başarıya ulaşmasında yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin de büyük emeği vardır.

Akşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinci içerisinde, güç şartlarda görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına yardım ve desteklerimizin devam edeceğini ve hizmet kapılarımızın her daim kendilerine açık bulunduğunu da bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; yıllardır meslek ahlakı çerçevesinde, yeni iletişim teknolojileriyle de rekabet ederek, insanların kanaat ve beklentilerini, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp, İyiyi kötüyü, yanlışı doğruyu, olanı, olması gerekeni, hayata dair ne varsa yansıtan, gece gündüz demeden çalışıp toplumumuzun bilgi ihtiyacını karşılayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı