Muhtarlık müessesi; toplumumuzun ve kültürümüzün önemli yapı taşlarının başında gelirken, demokrasimizin de en eski örneğidir.

Muhtarlar, yerel yönetimde belediyelerimizin mahallelerdeki gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Akşehir’imizde de muhtarlarımızla istişare halinde şehrimizi en güzel şekilde yöneterek hemşehrilerimize en iyi ve en güzel hizmetleri götürebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Muhtarlarımız, bulundukları mahallelerde belediyemizi ve devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte, hemşehrilerimizle bizler arasında köprü vazifesi görmektedirler.

Bu vesileyle mahallelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi noktasında bizlere çözüm ortaklığı yapan ve toplumumuzdaki en önemli görevlerden birini yürüten muhtarlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı