Yurdumuzun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmemizi sağlayan gazetecilik mesleği; çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisidir. İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazetecilerimiz, herkes tarafından takdir edilmektedir.

Basın; vatandaşımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini; ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir.

Basın; halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireylerin ve toplumun da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini objektif olarak eyleme dönüştürüp gazetecilik yapan bir basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir.

Kamuoyunu bilgilendirme noktasında günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşları gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken önemli bir kamu görevini de icra etmektedirler. Bu açıdan basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

Akşehir Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle; hukukun evrensel standartlarından sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden, doğru haber verme, tarafsızlık ve özel hayata saygıya dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarına, hizmet kapılarımızın her daim açık bulunduğunu belirtmek isteriz.

Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti yapan değerli yerel ve ulusal basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm basın çalışanlarını rahmetle anarken,  kamuoyunun haber alması adına görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı