Engelli vatandaşlarımızın hatırlanması ve toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla; 10-16 Mayıs tarihleri ‘Engelliler Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın hayattan kopmaması için bireyler olarak hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Ülke nüfusumuzda ve şehrimizde de pek çok engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Mutlu, huzurlu ve yarınlarına güvenle bakabilen bir toplum yapısına ulaşmak; engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sağlanması ile mümkün olacaktır. Huzurlu ve güvenli bir toplum olabilmek, engelli vatandaşlarımızın da toplumun birer ayrılmaz parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluklarındandır.

Akşehir Belediyesi olarak bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşam sürebilmesi ve sosyal hayata daha rahat katılabilmeleri amacıyla hizmete başlattığımız ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ ile tüm engelli hemşehrilerimiz kültürel faaliyetler ve çeşitli kurslara katılabildikleri, spor ve yürüyüş yapabildikleri bir tesise kavuşmuş oldular. Yine faaliyete geçirdiğimiz ‘Engelsiz Taksi’ projemiz ile engelli vatandaşlarımız resmi ve özel kurumlardaki işleri için evlerinden alınıp işlerini tamamladıktan sonra tekrar evlerine bırakılmaktadırlar. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın araçlarını şarj edebilmeleri amacıyla biri belediye binamız diğeri ise Nasreddin Hoca Meydanı’nda olmak üzere engelli araçları şarj istasyonları engelli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Akşehir Belediyesi olarak zaman zaman hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle, akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtımı da yapmaktayız. Ayrıca yine cadde ve sokaklarımızda engelli vatandaşlarımızın rahatça inip çıkabileceği rampalar ile görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat yürüyebilmeleri için sarı iz yolları yapma çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürmekteyiz. Yine engelli vatandaşlarımız için Çanakkale, Konya ve çeşitli illere kültürel geziler de yaptırmaya da devam ediyoruz.

Akşehir Belediyesi olarak, engelli engelsiz tüm hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmak ve onların en iyi hizmetleri alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak addediyor, bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda hassasiyetin ve bilincin artmasına vesile olması temennisiyle; onları sevgiyle kucaklayıp, ailelerine ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu, yaşam sevinci dolu günler temenni ediyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı