Aziz Milletimizin en büyük ve en şanlı zaferleri arasında yer alan Çanakkale Savaşı, adını Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdırmış, eşine az rastlanır büyük bir kahramanlık destanıdır.

Azmin ve iman gücünün teknolojiye galip geldiği dünya tarihinde eşine çok az rastlanan bu büyük destan; namusu bildikleri vatan toprağını ve büyük milletimizin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vererek şehit düşen kahramanlarımızın eseridir.

"Çanakkale Geçilmez" düsturuyla, Türk askerinin imkânsızı başararak, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyarak kazandığı bu eşsiz zafer; inanılmaz fedakârlıklarla ve insanüstü mücadelelerle bir milletin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuştur.

Her metrekareye düşen mermi sayısının 6 bin civarında olduğu bu büyük zafer de, milletimizin yüreğinde ayrı ayrı yer edinmiş 250 binin üzerinde kahramanımız şehitlik gibi yüce ve kutsal bir mertebeye erişmiştir.

Günümüzde de şer odakları ve dış güçler, Çanakkale’de geçemedikleri sınırımızı aile yapımızı parçalayarak geçmeye çalışmaktadır. Bu nedenle her ailenin bir Çanakkale olduğunu varsayarak, ailelerimize, milli ve dini değerlerimize sahip çıkarak, ecdadımızın Çanakkale’de yaptığı gibi bizlerde bu şer odaklarına gereken cevabı vermeliyiz. Her ailenin Çanakkale’deki bir siper olduğu düşüncesiyle, ‘Çanakkale geçilmez’ şuuruyla, kahraman şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışmalıyız.

Akşehir Belediyesi olarak bizde başlattığımız ‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ projemiz kapsamında öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndererek, atalarımızın nasıl zorluk ve yokluk içinde bu şanlı zaferi kazandığını kendi gözleri ile görmelerini sağlıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz; atalarımızın bu büyük destanından ders çıkararak , değerlerine ve geçmişine sahip çıkıp, vatanının ve milletin bekası için çalışarak, güçlü ve büyük bir Türkiye hedefimizde koşarak ilerlemeye devam etsinler.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 104. Yılını kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı