Kadınlarımız, hepimizin baş tacıdır. Annemiz, eşimiz, kızımız olan ve hayatlarımıza değer ve mana katan önceliklerimizdir kadınlarımız. Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84. yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü hep birlikte kutluyoruz.

Türkiye; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. ‘Cennet Analarımızın ayakları altındadır’ görüşüne sahip bir dinin mensupları olarak kadınlarımıza karşı her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara da dur demek hepimizin görevidir.

Kadınlarımız evdeki sorumluluklarının yanı sıra; hayatın her alanında yer almakta, birçok mesleği icra edebilmektedir. Ülkemizde en büyük görevlere kadar gelerek ülkemizin ve milletimizin geleceği için canla başla mücadele edebilmektedir. Şanlı Tarihimiz, kadınlarımızın yaptığı mücadele ve yazdığı destanlarla doluyken, onlara gereken önemi ve ilgiyi vermek de tüm bireylerin görevidir. Annemiz, eşimiz, kızımız olan kadınlarımıza psikolojik ve fiziksel şiddetin son bulması için toplum olarak daha duyarlı olmamız gerektiğine inanıyorum. Unutmamalıyız ki; bir kadını yok etmek bir toplumun da yok olmasına davetiye çıkarmaktadır.

Akşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik yaptığımız hizmet ve projeler artarak devam edecektir.

Bu anlamlı günde, tüm kadınlarımıza  Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84. yıldönümünü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü bir kez daha kutlayıp, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı