İlk emri “oku” olan bir dinin ve medeniyetin mensupları olan bizler için, öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Büyük milletimizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi; her şartta ve koşulda yetiştirmeyi amaç edinerek, onları her türlü kötü amaçlı örgüt ve alışkanlıklardan uzak tutmayı vazife edinen, milletimizin maddi ve manevi gelişmişlik düzeyini, varlık ve bekasını yükseltecek beşeri gücün en büyük mimarı; elleri öpülesi değerli öğretmenlerimizdir.

İnsan yetiştirmenin aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşası olduğu kanaatiyle öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor ve kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Öğretmenlerimiz; milletimizin bekasını sağlayacak olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek onların şanlı tarihimizde birçok altın sayfaya imza atmalarını sağlayacaklardır. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ve ideallerine ulaşmasında öğretmenlerimizin büyük ve önemli katkıları olacak, onların büyük bir titizlikle yetiştirdikleri sevgi ve irfan yüklü nesiller sayesinde bu büyük hedeflerimize çok daha kolay bir şekilde ulaşmış olacağız.

Millet olarak bizler; ilim ve irfan sahibi kimselere hürmet göstermeyi, bize bir harf öğretenin karşısında saygıyla eğilmeyi düstur edinen köklü ve büyük bir medeniyetiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler” sözünde de belirttiği gibi öğretmenler bizlerin gerçek bir ulus ve millet olmamız konusunda en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakârlıklarla görev yapan siz öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş öğretmenlerimiz için Akşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle en zor şartlarda bile kutsal görevlerini idame ettiren, eğitmeyi ve öğretmeyi kutsal bir vazife sayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal görevleri başındayken şehit düşen ve ebediyete intikal eden tüm değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyor, emekli olan tüm değerli öğretmenlerimize de sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı