Millet olarak bayramların getirdiği huzur ve kardeşlik ikliminde; yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, küskünlerin barıştığı, komşuların, akrabaların kucaklaştığı, hastaların, yaşlıların daha çok hatırlandığı, çocukların sevindirildiği, ülkemizin her yanında milli, dini duygular ve geleneklerimizle birlikte kutladığımız, çok özel ve anlamlı bir Kurban Bayramı’na daha erişebilmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamanın sevinci içerisindeyiz.
Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma olgusu; bizlere ecdadımızdan yani büyük medeniyetimize öncülük eden, manevi mimarlarımız olan Şeyh Edebalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Nasreddin Hocaların, Seyyid Mahmud Hayranilerin, Nimetullah Nahcivanilerin, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır.
Bizlere büyük mutluluk ve huzur veren bayram günlerindeki sevinci, coşkuyu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını; hayatımızın her gününe taşıyabilmek için millet olarak hepimiz çaba göstermeliyiz. Özellikle şu son günlerde ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bozmak için; Millet olma bağımızın daha sağlamlaşması ve kenetlenmesi hepimizin ortak hedefi olmalıdır.
Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı geçmişimizde nasıl birlik içindeysek, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tek yumruk olmaya devam etmeli; birliğimizi, dirliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Çanakkale’de, 15 Temmuz’da yapamadıkları kirli tezgahlarını ve oyunlarını, bugün ekonomik ve finansal oyunlarla yapmaya çalışan dış mihrakların ve onların iç yardakçıları şunu bilmelidir ki bu Aziz Millet; geçmişte olduğu gibi şimdi ve bundan sonrada hiçbir oyuna ve tezgaha gelmeden her türlü mücadeleyi ve badireyi atlatacak güçtedir.
Bu müstesna bayram günlerinde özellikle bayramlara buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, kahraman gazilerimizi de unutmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, onları bu günlerde yalnız bırakmayarak, bayram sevincimizi paylaşarak, kederde de sevinçte de bir olduğumuzu gösterelim.
Kurban Bayramı’nın İslam Coğrafyasında yaşanan çatışmaların ve acıların son bulmasına, bayramın millet olarak gönüllerimizin huzur, sevgi, kardeşlik duygularıyla dolmasına vesile olmasını dileyerek, Allah katında kurbanlarımızın makbul olması temennisiyle, halkımızın ve tüm İslam Âlemi'nin Mübarek Kurban Bayramı'nı kutlayıp, Bayramın milletimize ve tüm İslam Alemine, barış ve mutluluk getirmesini dileğiyle en kalbi sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı