Aziz yurdumuzun her köşesinde görevlerini sevgi, merhamet ve fedakârlıkla ifa eden, emanet ettiğimiz gözümüzün nuru çocuklarımızı, yarınlarımız için hazırlayan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizin gelişmesinde büyük rol oynayan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Salgın döneminde; çocuklarımızın ve gençlerimizin derslerinden geri kalmaması için özveriyle ders anlatmaya ve onları hayata hazırlamaya devam eden öğretmenlerimizin, ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ve ideallerine ulaşmasında da önemli katkıları olacaktır. Çünkü bizler biliyoruz ki Gazi Mustafa Kemal’in de söylediği gibi eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir.

Teknolojinin her geçen gün geliştiği ve bilgi çağında olduğumuz bu dönemde; bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler eğitim kurumlarımız, bu bilgilerin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Bir millet eğitimine ve öğretmenine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle Akşehir Belediyesi olarak eğitime destek vermek, her zaman önceliğimizde olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum inancına ve kültürüne sahip olan bu Aziz Milletin fertleri olan bizler, öğretmenlerimize olan vefa borcumuzu da çok çalışarak ve ülkemize faydalı birer bireyler olarak ödeyebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, en zor şartlarda bile kutsal görevlerini idame ettiren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla bir kez daha kutlayıp, şükranlarımı sunuyorum.

Dr. Salih AKKAYA
Akşehir Belediye Başkanı