Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu'na Yeni Bölüm...

Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksekokulu'na Yeni Bölüm... Yazdır
Salı, 23 Haziran 2009 18:02
Selçuk Üniversitesi Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu bünyesine 4 yıllık yeni bir bölüm daha geliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Op.Dr. Mustafa Baloğlu "İlçemizde eğitim veren Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulumuza 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik bölümü açılması ile ilgili karar Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmıştır." dedi.

Akşehir Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu yeni bir bölüme daha kavuşacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, "İlçemizde eğitim veren Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulumuza 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik Bölümü açılması ile ilgili karar, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülerek onaylanmıştır. 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında 40 öğrenci kapasitesi ile eğitime başlayacak olan bölümümüz mezunları "Diyetisyen" unvanı alacaklardır. Okulda öğretim gören öğrenciler hastane, huzurevi ve yurtlarda uygulama eğitimi yapabileceklerdir. Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulumuza bu yeni bölüm haricinde yeni bir bölüm açılması ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulumuza yeni açılacak olan Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün açılmasında bizlere desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem'e, Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'a ve emeği geçen herkese Akşehir Halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
.