Baloğlu, Muhtarlarla Tanışma Ve Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Baloğlu, Muhtarlarla Tanışma Ve Değerlendirme Toplantısı Yaptı Yazdır
Cuma, 10 Nisan 2009 14:02
Yerel seçimler sonrası seçimleri kazanan muhtarlarla makamında bir toplantı yapan Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu "Sizlerin ve bizim ana hedefimiz Akşehir'e hizmettir. Belediye imkanları ve olanakları dahilinde Akşehir'deki tüm mahallelere eşit olarak hizmet verilecektir" dedi.

29 Mart Yerel Seçimleri sonrası seçimi kazanan mahalle muhtarları ile makamında bir toplantı düzenleyen Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, göreve yeni seçilen muhtarlara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

5 yıllık yeni bir hizmet dönemine girdiklerini ifade eden Baloğlu, muhtarların lokal alanlarda görev yaptıklarını ve kendi mahallelerindeki sorunları en iyi onların görebileceğini belirtti.

Baloğlu muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada "Seçim dönemi geçirildi. Seçim döneminde sizin ve bizim rakiplerimiz oldu. Ancak artık bu seçim bitti ve bundan sonra önemli olan 5 yıl boyunca vereceğimiz hizmettir. İnşallah bu 5 yıl içerisinde hep birlikte uyum içerisinde çalışacağız. Taleplerinizi bizlere aktararak uyum ve bütünlük içinde hizmet vermemizi sağlayacaksınız" dedi.

Mahallelerde hizmet verecek olan muhtarların lokal bir alanda çalıştığını dile getiren Belediye Başkanı Baloğlu, bu sebeple muhtarların kendi mahallelerindeki aksaklıkları ve sorunları daha iyi görebileceklerini belirterek "Benim sizlerden tek isteğim mahallenin bir temsilcisi olarak mahallenizi gezmeniz ve eksiklikleri not etmeniz. Daha sonra bu eksiklikleri öncelik sırasına göre yazılı bir talep şeklinde bize iletmenizdir. Öncelikli noktaları belirleyerek bizlere iletirseniz bizde bu alanlarda çalışmaları yoğunlaştırarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürebiliriz. Bir kaide vardır, avcı olarak 7-8 tavşanın peşinde gezerseniz hiç birini avlayamazsınız, bir tanesinin peşinde gezip onu avlayacaksınız. Bu sebeple ana meselelerinize öncelik vererek bize talepte bulunmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıya kendisine ulaşılamadığından dolayı sadece Kozağaç Mahallesi Muhtarı Cemal Kula katılmazken, diğer tüm mahalle muhtarları toplantıda hazır bulundu. Muhtarlar bu tür toplantıların sık sık yapılmasından mutluluk duyacaklarını belirterek, bu 5 yıllık süreyi el birliği ve gönül birliği içinde götürme heyecanı içinde olduklarını dile getirdiler.

Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu, ana hedeflerinin Akşehir'e hizmet olduğunu söyleyerek belediyenin imkan ve olanakları dahilinde tüm mahallelere eşit olarak hizmet verileceğini belirtti. Baloğlu "Mahalle sorunları demek bizim sorunumuz demek. Gücümüzün yettiği, imkanlarımızın elverdiği ölçüde her mahallemize hizmet ulaştırılacak. Kimseye ayrıcalık yapılmadan her mahalleye imkanlar dahilinde hizmet götürülecek" dedi.

Toplantıda Başkan Baloğlu ve muhtarlar mahallelerin çeşitli ihtiyaçları hakkında fikir alışverişi yaparak, sohbet ettiler.